Få grønt miljømærke på autocamperen

Gennem de sidste mange år har europæiske storbyer indført miljøbegrænsninger i deres byer. Det går ganske enkelt ud på, at biler med dieselmotorer indregistreret før 31.12.2005 ikke kan få udstedt et grønt miljømærke, da de ikke er udstyret med et partikelfilter. Ejerne af disse betaler desuden en afgift på kr. 1.000 om året p.g.a det manglende partikelfilter. Men nu er der en mulighed for ejere af f.eks ældre autocampere, at få den monteret med et partikelfilter.

Hvorfor partikelfilter?
I mere end 65 tyske storbyer har man indført miljøzoner. Det betyder, at man kun må køre i disse byområder, hvis ens bil opfylder en række krav med hensyn til forurening. Med et miljømærke ”Umweltplakatte” / ”Feinstaubplakatte” i forruden undgår du at få en bøde på 40 €.
Der findes i dag to typer tyske miljømærker:
Grønt miljømærke - er gyldigt i alle byzonerne
Gult miljømærke - er gyldigt i få byzoner
Som udgangspunkt tildeles miljøzonemærket i forhold til bilens første registreringsdato og Euro norm.

Køretøjer registreret første gang efter 31-12-2005
køretøjet overholder Euro norm IV, V og VI, og må med et grønt miljøzonemærke i forruden køre ind i de tyske byer, der har miljøzoner (Umweltzone).

Kan din autocamper få monteret et partikelfilter?
Køretøjer registreret første gang før 31-12-2005 kan i mange tilfælde få eftermonteret et partikelfilter.
Peer Neslein fra Campingferie.dk og Autocampernyt.dk har talt med Brian Elkjær fra Din Bilpartner Vejle/Autocamper Center Vejle, som tilbyder at montere partikelfilter på autocampere.
- Der er mange der køber en ældre autocamper og opdager, at de ikke må køre ind i en række tyske byer, fortæller Brian Elkjær, som selv kører autocamper.
- Jeg har brugt en del tid på at undersøge muligheder og monteret flere partikelfiltre og jeg vil mene at hvis man køber en brugt autocamper til måske kr. 200.000-350.000 er en investering på kr. 10.000 til køb og montering af et partikel filter en fornuftig investering, så man ikke er begrænset af hvor man må køre. Man sparer selvfølgelig også de kr. 1.000 i den årlige afgift, men jeg tror at friheden til at køre hvor man vil er vigtigst. Jeg vil også mene, at det er nemmere at sælge en autocamper når den har partikelfilter, når tiden er inde til at skifte til en nyere model.

Autocamperen skal til syn
Når en autocamper har fået monteret partikelfilter skal den til syn og det klarer vi også for kunden, fortæller Brian Elkjær og fortsætter, men det kræver selvfølgelig at autocamperen i almindelighed kan godkendes. 
Prisen for Partikelfilter og montering ligger fra omkring kr. 10.000 afhængig af årgang og model, men interesserede er velkomne til at ringe til mig på tlf. 75 82 55 22 så vi kan tjekke den konkrete model, slutter Brian Elkjær.